Sandheden om dit sand

sandbunke

Står du og mangler sand til din nye sandkasse, indkørsel, terrasse eller noget helt tredje? Så er det en god ide, at tjekke op på, Hvilken type sand der passer til dit projekt. For sand er ikke bare sand. Der findes en lang række af sandarter, som passer til forskellige formål.

Læs med her og få tjekket op på, hvad der i sandhed passer bedst til dit projekt.

De mange forskellige typer af sand

Selvom det for mange mennesker kan virke ligetil at “sand jo bare er sand”, så er det ikke helt sandt. Hvordan sandet er blevet behandlet, inden det er blevet leveret hjem til hoveddøren, kan have indflydelse på, hvad det egner sig bedst til.

Det sand du bruger i sandkassen, er eksempelvis ikke særligt effektivt, hvis du skal bruge noget til at dræne med. Det skyldes, at sandkassesandet er finerer, og vil dermed holde mere på vandet.

Til dette formål skal drænsand bruges, da det er grovkornet og afleder vand super godt. Drænsand kan blandt andet bruges omkring brønde.

Hvilket sand skal jeg vælge?

Først skal du klarlægge hvilket projekt du skal have gang i. Når det er på plads, går du ind og finder den sandtype, som passer netop dit formål.

Ønsker du eksempelvis at bygge en ny udestue, vil du få brug for sand til støbearbejdet. Støbesand benyttes til at danne en jævn overflade, dermed sikrer du, at betonarbejdet er i vater.

Skal du derimod bygge en sandkasse, så bruges sandkassesand eller “normalt” sand. sandet adskiller sig fra nogle af de andre typer, da det bliver hentet op fra havbunden og dermed er blevet “vasket”. Det er også grunden til, at det er meget velegnet for børn at lege i.

Hvad gør jeg med resten?

Hvis du har sand i overskud efter dit byggeprojekt, så gem det endelig. Har du eksempelvis overskud af sandkassesand, kan det bruges til at feje ned mellem fliser og er med til at hindre ukrudt i, at komme op gennem fliserne.

Du kan finde ud af meget mere om, hvilken type sand, der passer bedst til dit projekt, samt leveringen af sand HER.