Bliv grøn og få varmen!

Vi kender det allesammen, det er blevet vinter og det er koldt indenfor. De fleste ældre huse har en meget dårlig isoleringevne. Endnuvidere, så er husets varmekilde oftest ikke stor nok til at kompensere for dette. Hvilket gør, at der næsten altid føles koldt.  varmeanlægSå kommer spørgsmålet, hvad kan du gøre? Det kan hurtigt gå hen og blive meget dyrt, hvis du skal til at renovere hele huset og isolere det med glas eller rockuld. Et alternativ vil derfor være, at investere i et solvarmeanlæg, eller et energivenligt pillefyr. Hvis du er i tvivl om hvad du skal investere i, så kan du altid gøre brug af eksperterne. De er oftest utrolig venlige, og kan næsten altid give dig et uforpligtende tilbud på dit problem. I næste afsnit, vil vi give dig et par eksempler på hvad du kan investere i.

Varme investeringer

Inden du ringer til din nærmeste VVS montør, så vil du nok gerne vide, hvad det er du skal spørger om. Så her kommer et par eksempler på hvad du kan vælge, at investere dine penge i. Vi vil blandt andet gennemgå, solvarmeanlæg, varmepumper og træpille- fyr. Disse energikilder er de mest miljørigtige, og derfor dem med størst potentiale.

Solvarmeanlæg

Solvarmeanlæg, er en videreudvikling af solcelleanlæg. Anlægget består af nogenlunde samme materiale, og bygger på samme teknologi. Et solvarmeanlæg, anvender solens stråler til opvarmning af brugsvand eller varme til huset. Anlægget har sin fordel i, at den er vedligeholdesesfri og holder et sted på mellem 20-25 år. Derudover, så er der ingen CO2 udslip og derfor har du mulighed for at få “grøn støtte” fra staten.

Varmepumper

Varmepumper er blevet yderst populær i de danske hjem, og bygger på varme fra jordens “indre”. En pumpe, er med til at få varmen op af jorden og distreburer det rundt i huset. Når først installationen er på plads, så er varmepumper yderst energi og klimavenlige.

Træpille fyr

Et træpille fyr, er en videreudvikling af det traditionelle fyr. Der hvor et træpille fyr kommer til sin ret er, at den anvender miljørigtigt brændsel. Der er ingen giftige stoffer i træpiller, og de er lavet af biprodukter fra andet træprodution. Træpiller er lavet af sammenpresset træflis, og har en yderst effektiv varmedistribution.

Vi håber, at du har fået et bedre overblik over dine muligheder. Hvis du fryser hver vinter, så var det måske en ide at investere i et nyt grønt alternativ. Hvis du ikke har råd til hele beløbet, så kan du altid få finansieret det hele, eller en del af beløbet hos selve virksomheden.