Jordvarme gør dig til millionær

Bevares, denne overskrift er naturligvis overdrevet en smule. Overdrivelse fremmer forståelsen, som man siger. Men faktisk er det ikke helt hen i vejret, hvad den fortæller, for du kan opnå store besparelser ved anvendelse jordvarme.

Du har sikkert de senere år hørt diverse politikere tale lystigt om milljøvenlighed, grøn energi og co2 reducering. Virkeligheden er, at du faktisk kan opnå både besparelser på din varmeregning, samtidig med, at du passer på naturen, ved at installere et jordvarmeanlæg.
Mange finder deres jordvarmeanlæg på en side, der hedder Greenmatch.dk, som er en side, der forbinder kunder, der ønsker jordvarme med leverandører over hele landet. På den måde kan folk få gode tilbud på deres jordvarmeanlæg.

Hvad er et jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg foregår på den måde, at du graver din have op, for således at lægge rør ned. Når solens lys rammer din have, omdanner jordvarmeanlægget det til varme, der så bliver distribueret ind i dit hus, så du kan få varme temperaturer og varmt vand.

For at kunne installere et jordvarmeanlæg skal du være opmærksom på følgende forhold:

  • Du skal have en stor have
  • Din bolig skal være isoleret godt
  • Forholdsvist dyrt i forhold til andre energiformer

jordvarme varme jord

Det er et ufravigeligt krav, at din have er stort nok til at kunne rumme anlægget. Som tommelfingeregel plejer man at sige, at man haven skal være dobbelt så stor som din bolig, hvis man måler i kvadratmeter.
Hvis din bolig er dårligt isoleret, kan det være ligemeget med et jordvarmeanlæg, fordi, at den varme, der bliver produceret, fiser direkte ud af dit hjem. Sådan fungerer det selvfølgelig med alle slags varmekilder.

Med hensyn til prisen, er det her de fleste står af i første omgang. Det koster nemlig typisk mellem 100.000 og 120.000 kroner at installere anlægget. Dog bliver de mennesker, der står af, hurtigt interesserede igen, når de hører, hvor meget de kan spare.

Hvor meget kan jeg spare på min varmeregning?

Skifter du fra et gammelt oliefyr, er der betydelige besparelser på et jordvarmeanlæg. Man siger, at man typisk kan spare mellem 50 og 70 % på sin varmeregning. Afhængig af din boligs størrelse betyder det faktisk, at du sparer mellem 10.000 og 20.000 kroner – hver år.
Så kan du selv regne ud, hvor lang tid, det tager før du har tjent investeringen hjem. Når den er tjent hjem, er det jo sådan set bare penge direkte ned i din lomme. Så er det jo blot at beslutte dig for, hvad du vil bruge de ekstra penge på.