Skal du installere en akkumuleringstank?

Går du og overvejer at installere en akkumuleringstank derhjemme, men ved ikke helt hvordan du skal gribe det an? Så frygt ej, for her kan du få nogle værdifulde tips om akkumuleringstanke!

Før du bestemmer dig for at få en akkumuleringstank, skal du overveje tre ting:

  1. Hvad skal akkumuleringstanken bruges til
  2. Skal tanken bruges til brændefyr, solvarme, brændeoven med gris eller en varmepumpe? Man bruger ofte en akkumuleringstank til brændefyr, da det er nødvendigt at akkumulere og fastholde varmen i tanken, for at udnytte brændefyret til fulde. Ved større solvarmeanlæg bruges en tank med en solvarmespiral i bunden, så det bliver nemmere at udnytte solvarmen til opvarmning. En brændeovn med gris varmer ikke bare stuen op, men hele centralvarmeanlægget, og det er derfor en fordel at kunne akkumulere varmen. Dette gælder også for varmepumper, hvor man gerne vil udnytte varmen optimalt.

  3. Hvor stor skal din akkumuleringstank være
  4. Hvis du har brændefyr er tommelfingerreglen, at du skal bruge cirka 10 liter akkumuleret vand pr kvadratmeter. Hvis du har solvarme, svarer hver kvadratmeter solpanel til maks 100 liter vand i akkumuleringstanken, ved varmepumper behøver man oftest kun 300-500 liter og en tank på 800-1000 liter vil være passende for en brændeovn med gris.

  5. Hvordan skal en akkumuleringstank installeres

Det er især når akkumuleringstanken skal installeres, at der oftest begås fejl, så tanken ikke fungerer optimalt. Hvis du har et brændefyringsanlæg eller brændeovn med gris, skal du huske at montere en termostatstyret ladepumpe mellem kedlen og akkumuleringstanken og en motorstyret trevejsventil mellem hus og tank, for at udnytte den bedst muligt. Ved et solvarmeanlæg skal du kun tænke på den motorstyrede trevejsventil, når du installerer tanken.

Vi håber at du føler dig bedre klædt på i forhold til akkumuleringstanke.