Lad ikke overbekymringer styre din arbejdsgang

Nogle gange kan ens arbejde godt føles svært at stå op til om morgenen. Man har ikke energien til at ville sætte sine tunge ben ud over sengekanten og ned på gulvet. Motivationen til at stå op og gøre sig klar til en dag på arbejdet er meget lav. Det kan have noget at gøre med nogle eksterne faktorer, som man måske føler burde være anderledes. Men det kan være svært at ændre eksterne faktorer, da man muligvis ikke har indflydelse på dem, eller bare ikke skal blande sig i dem. Gør det i stedet nemmere ved at fokusere på de interne faktorer. Altså på en selv. Meget kan ændres ved at arbejde med de indre værdier og fokuspunkter.

Potentielle problemer

På arbejdspladsen kan det være man har det svært med autoriteter. Det kan være man føler angst. Angsten for at skulle tale til autoriteter eller til større forsamlinger, eller blot at skulle tale i samme rum mens man føler de lytter, kan give en sved på panden. Når du er sammen med venner eller familie er der ingen problemer. Her kan du sagtens sige den sætning, som du havde problemer med at sige på arbejdet. Uanset hvor fagligt kompetent du er kan dine personlige begrænsninger besværliggøre at få brugt dine faglige kompetencer til fulde.

Man kan have tendens til overbekymring, til negative tanker som drager en i en ond spiral der er svær at komme ud af. Disse kan stamme fra en negativ selvopfattelse.

Potentielle redskaber

For at overvinde sin angst og overbekymringer handler det først og fremmest om at hvile i sig selv og tro på egne evner – at synes godt om sig selv. Man kan mere end man går og tror, man skal blot have modet til at udføre det. Vær ikke bange for at fejle – den tankegang tager dig til fange. Hvis du ikke føler du selv kan håndtere opgaven at komme ud af den onde spiral, så er der heldigvis hjælp at hente ved coaching. Coaching kan give dig motivationen tilbage ved i samarbejde at finde frem til dine indre værdier, og ud fra dem præstere hvad du har potentiale til. Coaching kan være med til at fjerne flere mentale hindringer, som slet ikke burde være der. Oplever du at disse hindringer forsvinder, kan du pludselig mærke hvor dejligt livet er, og du kan igen leve livet fuldt ud, uden unødvendige bekymringer. Det giver frihed.