Er det dyrt at komme igang med cykelsport?

TV – og mediedækningen af cykelsporten har taget til over de seneste år. Det har den blandt andet gjort, pga den stigende interesse der har været for dopingsager. Især Tyler Hamiltons bog The Secret Race og dopingindrømmelser fra prominente personer såsom Lance Armstrong, Michael Rasmussen og senest Rolf Sørensen, har bidraget til den øgede interesse.

TV2 er også i stigende grad begyndt at sende mere cykelsport i fjernsynet – hvor Giro D’italia og La Vuelta også har ramt sendefladen. Det har gjort cykelsporten til en sport, som faktisk har medie tilstedeværelse i Danmark i en stor del af kalenderåret. Førhen har motionister i højest grad trådt i pedalerne, i og omkring Tour De France. Med den øgede medieindsats på området, kan det spås at cykelsporten, vil få yderligere fat i Danmarks motionister.

Hvad koster det at komme i gang med cykling?

Cykelsport er dog ingen billig sport, at kaste sig ud i. Gennemsnitlige racercykler koster i omegnen af 6.000-8.000 tusinde kroner og derudover kommer cykeltøj, handsker, sko, hjelm, dæk og slanger, osv. Spørger man cykelentusiaster, vil de også sige at ens eget krav til udstyr stiger, jo længere man har været fanget i cykelsportens glæder. En god cykel kan som sagt erhverves, for en overskuelig sum, men har man ikke pengene, kan sådanne også købes på afbetaling hos cykelhandlere, eller man kan tage et kortvarigt forbrugslån, hvis likviditeten lider efter sommerferien. Jeg vil dog anbefale at starte småt ud med udstyr, for at sikre sig at cykelsporten er noget man har lyst til at hænge ved. Når først man er i gang, er det nemlig en sport som kræver meget tid. Ture på 60-80 kilometer, kan hurtigt tage et par timer at køre. Det skal man også have med i sine overvejelser, inden man kaster sin kærlighed på denne motionsform.