Fugt kan ødelægge alt!

Nu er det efterhånden efterår, og der går ikke mange dage og nætter før vinteren og kulden er over os. Det er desværre også snart sæson for forkølelser og fugtskader – men hvad skal man gøre, hvis først man får fugt?

Fugt kan påvirke os alle negativt, både mennesker og huse. Vi mennesker kan blive syge af fugt, og kan både blive forkølede og få hals- eller lungebetændelse. Huset derimod kan blive så påvirket, at det ikke står til at redde.

Fjern fugten fra dig selv

Fugt kan være med til at skabe et dårligt indeklima, som gør at man senere kan blive syg. Vi danskere bruger 80-90 % af vores tid indendørs, så det er især indeklimaet, der påvirker vores helbred og sind. Fugt og skimmelsvamp hænger nemlig ofte sammen med vores helbredsproblemer. Hvis der er fugt i ens indemiljø over længere tid, kan det hænge sammen med en øget forekomst af slimhinde- og luftvejssymptomer, der kan tyde på at fugten gør en syg. Og i visse tilfælde, rigtig syg!

Det er især irritation folk oplever ved fugt og skimmelsvampvækst:

  • Irritation i øjne
  • Irritation i næse og øvre luftveje
  • Hovedpine
  • Træthed
  • Hoste
  • Udslæt

Det er især folk med høfeber og astma, der oplever disse irritationer. I mere alvorlige tilfælde, kan irritationen af luftvejene desuden øge risikoen for luftvejsinfektioner.

Fjern fugten fra dit hjem

Fugten i dit hjem kan enten komme opstigende fra murværket, fra kondensvand, fra indtrængende regnvand, eller som fugt der spreder sig fra kælderen, hvis denne er dårligt isoleret og generelt er fugtig. Fugten manifesterer sig gerne som skjolder og/eller skimmel på vægge og lofter, og kan sprede sig til møbler og gardiner, hvis ikke man gør noget ved problemet tidligt i forløbet.

Det er sjældent nok at asfaltere hjemmets sokkel, lave dræn eller male med vandtæt maling. Det der virker bedst, er som regel behandling med kemiske produkter som Vandex. Derfor er det ofte en god idé at få nogle professionelle til at stå for dette. Leder du efter professionelle folk, kan det anbefales at kontakte Max Legêne, som er et landsdækkende firma, der har specialiseret sig i at fjerne fugt.

This entry was posted in .